om boken
Handling-Framsidan-Baksidan-Layouten
Handlingen
Handlingen i boken utspelar sig mellan 2002-2004 när Angela gjorde lumpen som plutonsbefäl inom Marinen. Dessa 15 månader blev sedan till en bok.
Istället för en ren självbiografi blev det en deckare som bygger på verkliga händelser, varav 90% är sant och 10% är påhittat.
Under värnplikten skrev hon dagbok som hon sen använde när hon skrev boken. Det började som en självbiografi för att bearbeta händelserna som skedde i försvaret, men eftersom inget förlag nappade på självbiografin valde hon att göra om den till en deckare som då börjar med ett mord upp på Berga i Stockholm.
Framsidan
Angela var redan från början ganska säker på hur hon ville framsidan skulle se ut. Den skulle synas och man skulle direkt känna de militära vibbarna. Det var dock inte lätt att få det rätt. Angela åkte själv ner till Karlskrona och tillsammans med en tjej som jobbar på Marinbasen tog de lite olika bilder till framsidan. 
För Angela var det viktigt att även båten skulle vara med så att man fick en känsla av vad det var för båt de låg på. 
Baksidan
Det första en läsare läser är baksidan det var därför viktigt för Angela att fånga läsaren redan här. Den fick därför skrivas om flera gånger innan hon var helt nöjd. Den ska inte bara frånga läsaren den ska också ge en bra inblick i vad läsaren kan förvänta sig. 
Layouten
Layouten på en bok är också viktig. Vad ger den för känsla till läsaren? För Angela var det viktigt att det fanns en omslagsida men också att när du tar bort omslaget finns orginalsidan där under.

För att göra det tydligt för läsaren var i boken du befinner dig föreslog förlaget att det skulle börja med en innehållsförteckning. Själva texten skulle sedan hoppa in en bit där det är en tillbakablick i tiden. Det skulle också stå på varje sida vilket kapitel du befann dig på. Allt för att underlätta för läsaren.