om boken
Att göra en bok
Att göra en bok kan låta enkelt men det är det inte. Det är mycket man måste tänka på. Hur ska den börja för att fånga läsaren? Läsaren ska bli nyfiken och vilja läsa mer. Sen måste man ha ett bra slut. 
När du fått ordning på allt detta skickar de flesta författare sina böcker till en lektör, det är en person som går igenom hela texten och handlingen. Här bredvid kan du se hur det kan se ut i en text när den kommer tillbaka från en lektör. När texten kom tillbaka från lektören var det nära att Angela gav upp. Det var väldigt mycket som var gult och behövde göras vid. Tex kan det vara när man upprepar vissa ord. Det kan bli jobbigt för läsaren att höra samma ord om och om igen då måste man komma på något nytt. De gula markeringarna är där Angela har upprepat sig eller behöver förklara vad som händer på ett bättre sätt.
Bilder
När väl manuset, själva boken var klar var det dags att börja fundera på bilderna. Skulle hon göra dem själv eller köpa dem av någon. Eftersom Angela gått flera kurser som barn men också gått Samhälle med inriktning konst och form bestämde hon sig för att försöka göra bilderna själv. Hon ville inte det skulle vara för mycket bilder för att barnen själva skulle kunna fantisera ihop vad som hände. 
Därför började hon testa att måla bilderna själv. Hon ville att bilderna skulle se ut som de foto familjen tagit, därför köpte hennes man en ritplatta som hon kunde börja rita på. Det tog många försök innan hon fick ordning på bilderna. Här nedan kan ni följa processen. 
Rita bilderna
Här kan ni se hur en bild från ett foto blir till. Först tar man bilden och lägger in den i sketchbook (programmet i datorn). Sedan väljer man ett nytt lager och börjar kopiera färgen på just det stället. Små små delar. Sedan fyller man i det som saknas. Det tar en evinerlig tid men det blir väldigt verklighetstroget.