om boken Astrid
Att göra en bilderbok
När det kommer till att göra en bilderbok är det inte så enkelt som det kan se ut. När du har en story är du absolut en bit på väg men sen ska du planera in bilerna så de passar. Du ska färglägga och framför allt få dem alla att se likadana ut. 

 
Bilder
För att göra bilderna tog hon hjälp av AI där man man söka på bilder och få fram flera olika alternativ. De tog hon sen och gjorde om så att de skulle passa till hennes berättelse. Alltså ingen av bilderna är direkt tagen från AI. När AI genererar en bild blir det oftast små fel. Se exemplena i bilden ovan. Därför måste man göra om bilden så att den passar. 
Framsida
Att göra en framsida är inte alltid så lätt. I Angelas fall fanns det några olika varnanter att välja på. Först var hon inne på att det skulle bli något roligt med fiskar eller kramdjur. Men med hjälp av förlaget endades de tillslut om att hålla kvar vid de första alternativen. Men sen kom funderingarna kring olika färger så de provade sig fram. 


Bokmärken
Bokmärkena till boken blev två sidiga precis som böckerna. På bokmärket kan man se de olika känslorna som förekommer i boken. Tanken är att man ska kunna prata med sitt barn om känslorna, hur ser man ut när man är ledsen