Varför blev det en bok?
Varför blev det en bok?
Efter att Angela avslutat sin värnplikt fick hon ofta frågor som:
-Hur är det att göra lumpen som ensam tjej?
-Måste man duscha med killarna?
-Varför valde du att göra lumpen?
-Blev du en i gänget?

När hon ständigt fick dessa frågor började hon fundera på att kanske skriva ner sina upplevelser till en bok. Kanske fanns det ett intresse för just detta?

I boken får man följa denna vägen på gott och ont. Angelas mål med boken är att kunna förmelda hur det är att göra lumpen, känslan, upplevelsen. En förhoppning om att kunna ta läsaren dit. Men detta har inte varit helt smärtfritt eftersom hennes egen upplevelse inte blev som hon hade hoppats. 
Ensamhet
Som på de flesta chefspositioner är det ensamt på toppen. Ofta kände hon sig ensam även om det var fullt av folk runt omkring henne. 
Som ensam tjej fick hon också ta en hel del skitsnack och tuffa ord. Med boken vill hon försöka förmedla hur lätt det är att slänga ur sig en elak kommentar och inte tänka så mycket mer på det, men för mottagaren kan den betyda allt. Att tänka på vad man säger till varandra gäller på alla arbetsplatser, inte bara inom försvaret. 
Gemenskap
Även om boken har en del mörka delar vill Angela också förmedla den glädje och gemenskap som finns inom försvaret. Genom sina olika kurser har hon fått vänner för livet som hon har kontakt med än idag. 
Du lär dig också saker du kommer ha erfarenhet av resten av livet.